la petite difference

la petite difference

חוויית גורמה בפוליה טיול קולינרי אל עומק הטעמים

תמונה של שף שלום שטרית

שף שלום שטרית

שלום שטרית – אדם רב פעלים – בעל התמחויות רבות.
איש עסקים מצליח. תחילת דרכו עברת בחברת ההיי טק אינדיגו בה נמנה עם ראשוני עובדיה, שלום פנה לדרך חדשה שהייתה תמיד אהבת חייו "בישול" .
וכדרכו , עם כל הרצינות והדקדקנות הבלתי מתפשרת שלו, סיים בהצטיינות את לימודיו בבית ספר לבישול בארץ.

השתלם תקופות בחו"ל – והתמחה במטבח הצרפתי על כל טעמיו וגווניו.

טיול קולינרי מאורגן לפוליה - שף שלום שטרית

פוליה, המכונה לעיתים "העקב של המגף האיטלקי," היא אחד מהמחוזות הקסומים ביותר באיטליה, הנמצא בדרום-מזרח המדינה ונושק לחופי הים האדריאטי. חבל ארץ זה מציע חוויה בלתי נשכחת, המשלבת נופים טבעיים מרהיבים, כפרים אותנטיים, היסטוריה עשירה, ותרבות קולינרית מעוררת השראה. עבור חובבי האוכל, פוליה הפכה ליעד מוביל לטיולים קולינריים, בהם המבקרים יכולים ליהנות מחוויות ייחודיות המשלבות מסעדות מסורתיות, שווקים מקומיים, סיורים בכרמי זיתים עתיקים, וטעימות בלתי נשכחות של מטבח עשיר ומגוון.

היסטוריה ורקע כללי על פוליה

פוליה מתאפיינת בהיסטוריה ארוכה ומגוונת, מה שהופך אותה לאחד האזורים המעניינים ביותר באיטליה. לאורך השנים שלטו בפוליה עמים רבים, ובהם היוונים, הרומאים, הביזנטים, הנורמנים, הספרדים והערבים. כל אחד מהם השאיר את חותמו על התרבות המקומית, האדריכלות וכמובן, המטבח המקומי. העושר ההיסטורי והתרבותי של פוליה מתבטא גם בנופים הכפריים והשמורים של החבל: כפרים ציוריים המשמרים את סגנון הבנייה המסורתי, קתדרלות, מבצרי אבירים, כרמי זיתים עתיקים וגבעות ירוקות ומרהיבות.

במהלך השנים הפכה פוליה למקור חשוב לייצור שמן זית ויין. שמן הזית הפוליאני נחשב לאחד המשובחים בעולם, והיין המקומי, בפרט הזנים "פרימיטיבו" ו"נגרו אמארו", זוכים להערכה רבה בשוק העולמי. מטעי הזיתים של פוליה מכסים שטחים עצומים ומהווים כ-10% מתצרוכת שמן הזית העולמית, מה שהופך את החבל לשחקן מרכזי בתעשייה. אקלים פוליה הים תיכוני והאדמה הפורייה תורמים לאיכות הגידולים המקומיים כמו עגבניות, חיטה וענבים, שהם מהמרכיבים הבסיסיים במטבח המקומי.

המטבח של פוליה – טעמים, טכניקות והשפעות

המטבח של פוליה מכונה "מטבח דל" (Cucina Povera), שפירושו "מטבח עני", אך אין להתבלבל – מדובר במטבח עשיר בטעמים המסתמך על חומרי גלם מקומיים, טריים ועונתיים. המטבח הפוליאני מבוסס על מסורת ארוכת שנים שמטרתה למצות את המיטב מכל מרכיב: מנות פשוטות אך עמוקות בטעמן, בהן מורגש כל מרכיב. בפוליה לא ימצאו תבשילים כבדים עם רטבים מורכבים, אלא שימוש חכם בחומרי גלם איכותיים כמו שמן זית, ירקות, פירות ים, דגים ובשרים טריים.

לצד המטבח "העני" התפתחה בפוליה מסורת קולינרית עשירה שהושפעה מהעמים הרבים שעברו באזור. פסטות מקומיות רבות, כמו "אורקייטה" (Orecchiette) הידועה, עשויות מחיטת דורום הנפוצה באזור, ללא ביצים, ומכאן גם המרקם הקשיח המיוחד שלהן. אורקייטה – הפירוש המילולי שלה הוא "אוזניים קטנות" – מוגשת לרוב עם רוטב עשבי תיבול וברוקולי, ומכאן נחשב המאכל לאחד מהסמלים של פוליה. פסטה זו מבטאת היטב את הסגנון המקומי המשלב גידולים מהאזור וטכניקות בישול פשוטות אך מדויקות.

בנוסף לפסטות, פוליה מתהדרת בשפע דגה ופירות ים מהים האדריאטי, בהם שרימפס, קלמארי, צדפות ותמנונים, המשמשים להכנת מנות מרעננות כמו אנטיפסטי, סלטי פירות ים ותבשילי דגים. הטריות והאיכות של פירות הים הפכו את המטבח הפוליאני למבוקש בקרב חובבי דגים ופירות ים מכל העולם.

מסורת שמן הזית בפוליה

אי אפשר לדבר על המטבח הפוליאני בלי להתייחס לשמן הזית, שממנו נוצרים הטעמים הבסיסיים של כמעט כל מנה. בפוליה גדלים מיליוני עצי זית, חלקם עתיקים בני מאות ואף אלפי שנים, המקנים לשמן הזית טעם ייחודי ועמוק במיוחד. ייצור שמן הזית בפוליה הוא תהליך משפחתי, מסורתי ומדוקדק, המתחיל בקטיף ידני ונמשך בעיבוד בכבישה קרה. בביקור בכרמי הזיתים, ניתן לפגוש את היצרנים המקומיים, לשמוע על תהליך הייצור וליהנות מטעימות של שמני זית באיכות הגבוהה ביותר.

כמו כן, שמן הזית הוא מרכיב מפתח בתזונה הים-תיכונית, ובריאותו מוכחת במחקרים רבים. השימוש הנרחב בו מבטא את הגישה הבריאה והפשוטה של המטבח המקומי, שבמהותו מסתמך על אוכל טרי ומזין, שמיטיב עם הגוף ועם הנפש.

מאכלים מקומיים ייחודיים

בפוליה ניתן למצוא מגוון מאכלים מקומיים שאין דומים להם בשאר חלקי איטליה, המעניקים למבקרים חוויית טעמים יוצאת דופן. אחד המאכלים האהובים ביותר הוא "פנזרוטי" (Panzerotti) – כיסון מטוגן מבצק חיטה במילוי גבינה רכה ועגבניות. זהו סוג של חטיף רחוב מקומי אשר צבר פופולריות רבה, במיוחד בקרב תיירים.

מאכל נוסף המפורסם בפוליה הוא הקונפי ברווז, שאותו נוהגים לבשל בטכניקת בישול איטי וממושך, מה שמעניק לבשר מרקם רך ועסיסי. בנוסף, ריזוטו די מרה (Risotto di Mare), ריזוטו עשיר בטעמי הים, הוא מנה עיקרית אשר מפגישה את אורז הקרנרולי עם מבחר פירות ים ודגים טריים מהים האדריאטי.

מנת קינוח ייחודית היא ה-"פסטיצ'יוטו" (Pasticciotto) – מאפה מתוק ממולא בקרם ריקוטה או קרם שקדים, אשר מוגש חם ומצטיין בשילוב מרקמים מושלם.

סיורים קולינריים וטעימות יין

סיורים קולינריים בפוליה מציעים הזדמנות להיחשף לא רק לטעמים המקומיים, אלא גם לתרבות עשירה ולעולם היין האיטלקי. אזור פוליה מתהדר במסורת ייצור יין ארוכה עם סוגי יין אדומים משובחים כפרימיטיבו ונגרו אמארו, המופקים מזנים מקומיים ובעלי טעם עשיר וארומטי. ניתן לבקר ביקבים מקומיים, לפגוש את הייננים וללמוד על תהליך הייצור, החל מטיפוח הכרמים ועד שלב הביקבוק. הביקור מסתיים לרוב בטעימות של יינות בוטיק, לצד מבחר גבינות ולחמים מקומיים טריים.

שילוב של מטבח עות'מאני באלבניה

הטיולים הקולינריים לפוליה מתרחבים פעמים רבות גם לביקור יום באלבניה, השוכנת מעבר לים האדריאטי. אלבניה, המכונה לעיתים קרובות "הסוד השמור של הים התיכון", מציעה מפגש ייחודי עם תרבות ואוכל עתיק המשלב השפעות עות'מאניות וטורקיות. אלבניה מציעה טעמים אותנטיים כמו הבורק – מאפה במילוי תרד, בשר או גבינה; הקאבלה – תבשילי בשר בתיבול עז ומיוחד; ופריטים מסורתיים נוספים.

סיכום

טיול קולינרי לפוליה ולאלבניה הוא חוויה יוצאת דופן, המשלבת את העומק התרבותי של שני האזורים עם תענוגות של טעמים מסורתיים. המטבח הפוליאני מתבסס על חומרי גלם איכותיים ומקומיים, טכניקות פשוטות ומורשת קולינרית עשירה, בעוד אלבניה מציעה את קסמיה שלה עם טעמים אותנטיים ושורשיים. ביחד הם יוצרים מסע קולינרי חד-פעמי, שבסופו מבינים את מהות

שתפו:

Facebook

תוכן עניינים

On Key

Related Posts

מטיילים? שימו לב :)

כידוע בעקבות המצב הבטחוני ישנם שינויים תמידיים בטיסות אל על, עקב כך החלנו שינוי בשיטת ההרשמה.
בהתאם למצב הלא ברור בנוגע למחירי הטיסות שמתייקרות במהירות החלטתי לשנות את שיטת ההרשמה לטובת לקוחותי.
על שיטת ההרשמה:
שלחו לי את דרכונכם בוואטסאפ ואני אקנה לכם כרטיס טיסה שיבטיח את המחיר ומקומכם בטיול.
משלמים מקדמה של 500 יורו.
60 יום לפני יציאת הטיול, עליכם להחליט אם אתם מצטרפים לטיול.
אם תצטרפו, תשלמו את מחיר הטיול המלא לאדם ב-2 תשלומים.
אם תבחרו לבטל, תקבלו חזרה 450 יורו.
אני מזמין אתכם להצטרף אלי ולבחור את היעד הבא שלכם – זה יהיה טיול בלתי נשכח!

Umportenet

דילוג לתוכן