טיול מאורגן לסלובניה , טריאסט וקרואטיה .
חצי האי איסטריה זה אזור באירופה מעבר למפרץ וונצייה בקצה הים האדריאטי בין מפרץ טרייאסט למפרץ קבארנאר .
היא מהווה את חצי האי הגדול היותר בים האדריאטי עם מקבץ איים לידה.
איסטריה מהווה את הלב ועורק החיים בין המערב העשיר והמתוחכם לבין המזרח הרחוק . היא ממוקמת בין האדמות הקפואות של הצפון לבין האדמות שטופות השמש של הים התיכון.
חופה המסולע וגבעותיה השלוות מכילים יערות אורן טבעי,מים מתוקים , חופים נוצצים , עיירות מופלאות לחופי המפרצים , שפע בעלי חיים, פרחים אקזוטיים, פטריות הכמהין הלבנות והשחורות המופלאות, אספרגוס בר, ושאר דברי מאכל הטבע, עשבי תיבול ארומטיים ,זיתים ופירות לסוגיהם (תאנים,שזיפים , אפרסקים ,פירות יער וכד')וכן ענבים מהם מיוצרים יינות חזקים ומשקאות חריפים אחרים.
למרות הקשיים הפוליטיים והמלחמות איסטריה התגברה. הקסם שלה נובע מיופייה הטבעי והתערובת המקסימה של מערב ומזרח אשר איחדה אדם ואדמה
ויצרה נוף ייחודי ומארג צבעוני של אנשים ייחודי בעולם כולו.
מידע נוסף אודות המקום
האוכל שבחרתי לבשל בסלובניה הוא גורמה עם נגיעות של המטבח הסלובני המתבסס על המטבח האיטלקי ,אוסטרו הונגרי , ובלקני.אני אשתמש במוצרים הנהדרים של האזור כמו דגים ופרות ים. כמהין , אספרגוס בר ,וירקות טריים ואבשל אוכל גורמה בהגשה מיוחדת. הכפרים באיסטריה לאורך החוף נראים כאיטלקיים והאנשים דוברים איטלקית
בשל מאות אלפי איטלקיים . שחיו במקום וברחו ממנו עם עליית טיטו לשלטון, ככול שאנו נכנסים לתוך חצי האי הנוף נעשה יותר אוסטרו הונגרי. פורטרוז העיירה שאנו גרים בה היא עיירת נופש , עם מרינה ובתי קפה ,בניתי את מהלך הטיול כך שיישאר לנו זמן ליהנות ממקום ושלוותו.המסעדות שבחרתי הן מסעדות הגורמה מהמשובחות והיקרות של סלובניה ואיסטריה.
טיול קולינארי עם השף שלום שטרית
אידה (אשתי) ואני הקמנו את חברת "ההבדל הקטן", חברת בוטיק לטיולים מאורגנים כבר למעלה מ 20
שנה, כך שאנו נחשבים מראשוני היוצרים של טיולים קולינאריים מישראל. את הטיולים שלי אנו מתכננים בקפידה רבה.
אנו דואגים שהטיולים יחשפו את האיזור בו אנו מטיילים , בחרנו את האתרים המיוחדים לראות .
וכמובן זה לא מילואים לא יוצאים מוקדם לטייל ולא מפסידים .
דאגנו שהטיולים יהיו פינוק אמיתי וכמובן טעים.
המסעדות נבחרו בקפידה רבה ואני עבדתי במסעדות אילו בכדי לעמוד על טיבם ולבחור את התפריט הטעים ביותר של המסעדה.
לכל אילו שמנועים מאכילת דברים מסוימים הן מבחינת בריאות והן מבחינת דת מקבלים מענה טעים ומיוחד.
הארוחות כלול בהן יין לבן ואדום מים עם גז ובלי גז וקפה לגבי האוכל אין צורך לדבר כי זה ברור.
יציאה לטיולים הן בשעות נוחות הטיולים שלי הן למטיבי "לסת" לא "לכת".
הנופים מדהימים והסלובנים אדיבים ומחייכים.
טיול אחר ממה שעשיתם עד כה.
כדי להבטיח את בטיחותכם המוחלטת השף עבר קורס החייאה ונושא עמו דפיברילטור מתקדם לטיפול מידי במקרי חירום