la petite difference

la petite difference

חוויה קולינרית בסקוטלנד: טעמים, ניחוחות ונופים של אגדה

תמונה של שף שלום שטרית

שף שלום שטרית

שלום שטרית – אדם רב פעלים – בעל התמחויות רבות.
איש עסקים מצליח. תחילת דרכו עברת בחברת ההיי טק אינדיגו בה נמנה עם ראשוני עובדיה, שלום פנה לדרך חדשה שהייתה תמיד אהבת חייו "בישול" .
וכדרכו , עם כל הרצינות והדקדקנות הבלתי מתפשרת שלו, סיים בהצטיינות את לימודיו בבית ספר לבישול בארץ.

השתלם תקופות בחו"ל – והתמחה במטבח הצרפתי על כל טעמיו וגווניו.

טיול קולינרי לסקוטלנד - שף שלום שטרית

סקוטלנד. ארץ של ערפילים מתגלגלים, אגמים אפופי מסתורין, טירות אגדיות – וגם, למי שמבין – חוויה קולינרית עשירה ומפתיעה שלא דומה לשום דבר אחר.
המסע הקולינרי בסקוטלנד הוא חגיגה של מסורת גאה, חומרי גלם אותנטיים, מגע של טבע פראי, ויד אומנותית שיודעת להפוך פשטות לתענוג בלתי נשכח.

מי שחושב שסקוטלנד היא רק וויסקי והגיס — מחכה לו עולם שלם של גילויים.


מסורת קולינרית מחוברת לאדמה ולים

המטבח הסקוטי מושתת על עקרונות פשוטים: חומרי גלם טהורים, טריים, ומעט מאוד התערבות מיותרת.
גבעות ירוקות, ימות רדודות, נהרות עשירים בדגי סלמון ופורל, כרי מרעה אינסופיים – כל אלה יוצרים תשתית למטבח שמכבד את הטבע.

דגים מעושנים, בשר ציד (צבי, ארנבת, פסיון), ירקות שורש כבדים בחורף ופירות יער רעננים בקיץ – סקוטלנד מציעה חיבור עמוק לעונות השנה דרך הצלחת.


מנות סקוטיות קלאסיות שחובה לטעום

  • הגיס (Haggis): מנת הדגל של סקוטלנד. תבשיל חריף ומחמם של קרביים טחונים (לב, כבד וריאות) עם בצל, שיבולת שועל ותבלינים, עטוף בקיבה – הרבה יותר טעים ממה שזה נשמע.
    מסורת אכילת ההגיס מלווה בטקסים משוררים ושירי רוברט ברנס.

  • קאלן סקינק (Cullen Skink): מרק סמיך ומעודן על בסיס דג מעושן, תפוחי אדמה ושמנת – נגיעה מושלמת של חום ביום קר.

  • סקוטיש סלמון מעושן: דג סלמון שגדל במים הקרים של סקוטלנד ועובר עישון מסורתי בעץ אלון – נחשב לאחד הסלמונים האיכותיים בעולם.

  • סטיק פאי (Steak Pie): פאי בשרי עשיר שממלא את הבטן והנשמה, מוגש לצד מחית תפוחי אדמה וכרוב מבושל.

  • קלוטי דאמפלינג (Clootie Dumpling): קינוח מסורתי – עוגת פירות יבשים מתובלת, מאודה בבד בד (cloot), מוגשת עם קרם עשיר או גלידת וניל.


הוויסקי: זה לא רק משקה – זו פילוסופיה

אי אפשר לדבר על סקוטלנד מבלי להזכיר את הזהב הנוזלי שלה – הוויסקי הסקוטי.

בכל פינה בארץ, ממזקקות יוקרתיות באיים כמו איילה ועד בתי ייצור משפחתיים בהיילנדס, תוכלו להרגיש את נשמת העם הסקוטי:
חביות עץ עתיקות, ניחוחות של עשן, דבש, אדמה וטעמי ים.

סיורי טעימות במזקקות הפכו לחלק בלתי נפרד מהחוויה הקולינרית: ללמוד את ההבדל בין וויסקי כבולי לאחד פירותי, להרגיש את הניחוח הנפלט מהחביות, וללגום את התמצית של מאות שנות מסורת.


שוקי איכרים ופסטיבלים: טעם של סקוטלנד האמיתית

שוקי איכרים בסקוטלנד מלאים באוצרות: גבינות צ'דר בשלות, בשרים מעושנים בעבודת יד, ריבות פטל ביתיות, דבש ערמונים טהור ועוגות חמאה מסורתיות.

שוקי המזון בעיר אדינבורו, כמו שוק סטוקברידג', או שוקי סוף השבוע בגלזגו, מציעים מפגש בלתי אמצעי עם יצרנים מקומיים: חוויה ססגונית של טעמים, צבעים וריחות.

בחודשי הקיץ מתקיימים פסטיבלי אוכל ויין ברחבי המדינה – מ"פסטיבל האוכל של היילנדס" ועד "פסטיבל דגי הים הצפוני" באברדין – חוויה מומלצת ביותר לכל חובב קולינריה.


מהמטבח הכפרי עד למסעדות מישלן

סקוטלנד אולי ידועה בפשטותה, אך בשנים האחרונות היא הפכה גם ליעד יוקרתי לחובבי הקולינריה העילית.

מסעדות עטורות כוכבי מישלן, כמו Restaurant Andrew Fairlie בפרת', או The Kitchin באדינבורו, מציעות פרשנויות מודרניות ומרגשות למטבח הסקוטי המסורתי.

החיבור בין חומרי הגלם המקומיים לבין יצירתיות עכשווית מייצר חוויות גסטרונומיות נדירות, שבהן כל ביס הוא מחווה לאדמה הסקוטית ולאנשיה.


לינה בכפרים ובחוות: לטעום ולנשום את סקוטלנד האמיתית

כדי לחוות את סקוטלנד באמת, כדאי לבחור לינה באחוזות עתיקות, פונדקים כפריים או חוות בוטיק.
ארוחות בוקר של דייסת שיבולת שועל חמה, לחם טרי וריבה תוצרת בית, לצד נופים של שדות ירוקים והרים אפופי ערפל – זהו מתכון להתחלה מושלמת של יום.

במקומות כאלה גם תמצאו לעיתים ערבי טעימות של גבינות וויסקי, סדנאות בישול מסורתי והדרכות יין סקוטי.


לסיכום: סקוטלנד – חגיגה אמיתית של טבע, תרבות וטעם

החוויה הקולינרית בסקוטלנד היא הרבה מעבר לאוכל.
זו הזמנה להתחבר לטבע פראי, להכיר אנשים חמים עם לב רחב, לחוות מסורת חיה ולגלות עולם של טעמים שאי אפשר לשכוח.

בין לגימת וויסקי מול מדורת אח בלילה סוער, לבין טעימת סלמון טרי בכפר דייגים קטן – סקוטלנד מציעה מסע רגשי, חושי ובלתי נשכח.

כי בסופו של דבר, טעמים טובים הם סיפורים – ובסקוטלנד, כל ביס הוא אגדה.

שתפו:

Facebook

תוכן עניינים

On Key

Related Posts

מטיילים? שימו לב :)

כידוע בעקבות המצב הבטחוני ישנם שינויים תמידיים בטיסות אל על, עקב כך החלנו שינוי בשיטת ההרשמה.
בהתאם למצב הלא ברור בנוגע למחירי הטיסות שמתייקרות במהירות החלטתי לשנות את שיטת ההרשמה לטובת לקוחותי.
על שיטת ההרשמה:
שלחו לי את דרכונכם בוואטסאפ ואני אקנה לכם כרטיס טיסה שיבטיח את המחיר ומקומכם בטיול.
משלמים מקדמה של 500 יורו.
60 יום לפני יציאת הטיול, עליכם להחליט אם אתם מצטרפים לטיול.
אם תצטרפו, תשלמו את מחיר הטיול המלא לאדם ב-2 תשלומים.
אם תבחרו לבטל, תקבלו חזרה 450 יורו.
אני מזמין אתכם להצטרף אלי ולבחור את היעד הבא שלכם – זה יהיה טיול בלתי נשכח!

Umportenet

דילוג לתוכן